“Yüzyılın Sergisi” Temalı Sergi Ziyaretçilerini Bekliyor

Kültür ve Sanat (BÜLTEN) - Bülten | 22.12.2023 - 15:05, Güncelleme: 22.12.2023 - 15:05
 

“Yüzyılın Sergisi” Temalı Sergi Ziyaretçilerini Bekliyor

İnönü Üniversitesi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Yüzyılın Sergisi" sanatseverlerle buluştu.
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergiye; 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Er, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Belediye Başkan vekilleri, akademik ve idari personel ile sanatseverler katıldı. Serginin küratörlüğünü üstlenen Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Tülay Özkul, sergiye gelen izleyicilere yapıtlar hakkında bilgi verdi. Tülay Özkul “Yüzyılın Sergisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümüne yakışacak şekilde özel bir seçki olarak hazırlandı. Sergiye, yurt içinden ve yurt dışından birçok sanatçı eserleriyle katıldı. Sergide, hem geleneksel hem de çağdaş sanatın örneklerini görmek mümkündür” dedi. Resim, video, heykel, yerleştirme ve seramik gibi farklı disiplinlerden üretimlerin bulunduğu sergi, 2 Ocak’a kadar Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Salon'da ziyaret edilebilecek.
İnönü Üniversitesi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Yüzyılın Sergisi" sanatseverlerle buluştu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergiye; 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Er, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Belediye Başkan vekilleri, akademik ve idari personel ile sanatseverler katıldı.

Serginin küratörlüğünü üstlenen Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Tülay Özkul, sergiye gelen izleyicilere yapıtlar hakkında bilgi verdi. Tülay Özkul “Yüzyılın Sergisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümüne yakışacak şekilde özel bir seçki olarak hazırlandı. Sergiye, yurt içinden ve yurt dışından birçok sanatçı eserleriyle katıldı. Sergide, hem geleneksel hem de çağdaş sanatın örneklerini görmek mümkündür” dedi.

Resim, video, heykel, yerleştirme ve seramik gibi farklı disiplinlerden üretimlerin bulunduğu sergi, 2 Ocak’a kadar Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Salon'da ziyaret edilebilecek.

Malatya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.