Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Türkiye (BÜLTEN) - Bülten | 07.10.2024 - 12:28, Güncelleme: 07.10.2024 - 12:28
 

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Necmettin Erbakan'ın da yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Türk siyasetinin ekol isimlerinden Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Saadet Partisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı, muhterem büyüğümüz Recai Kutan, Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun." ifadelerine yer verildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı X'te yayınladığı mesajında şunları kaydetti: "Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı; Necmettin Erbakan hocamızın yol ve dava arkadaşı, değerli büyüğümüz M. Recai Kutan'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Aziz milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun. Mekanı cennet, makamı ali olsun." **Recai Kutan Kimdir?** Mehmet Recai Kutan, 193 yılında Malatya'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. 1953 yılında Devlet Su İşleri'nde (DSİ) çalışmaya başlayan Kutan, 1969 yılında Türk Mühendislik Müşavirlik ve Müteahhitlik kurumunda genel müdürlük görevini üstlendi. Siyasete atılarak Milli Selamet Partisi'nin (MSP) genel başkan yardımcılığını yürüttü ve 1977 seçimlerinde MSP'den Malatya milletvekili oldu. 1977 koalisyon hükümeti döneminde imar ve iskan bakanlığı yaptı. 12 Eylül 198 darbesi sırasında tutuklanarak dokuz buçuk ay cezaevinde kaldı ve askeri mahkeme tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Yargıtay'ın kararı bozması sonucu beraat etti. Tahliyesinin ardından 1983 yılında Refah Partisi'ne (RP) katılan Kutan, RP'nin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi'ne geçti. 2001 yılında ise Saadet Partisi'nin (SP) kuruluş çalışmalarında yer alarak genel başkanlık görevini üstlendi. 26 Ekim 2008 tarihinde bu görevini Numan Kurtulmuş'a devretti. Recai Kutan, Türk siyasetinde önemli bir yere sahip olup, birçok kişi tarafından saygı ve sevgiyle anılmaktadır.
Necmettin Erbakan'ın da yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Türk siyasetinin ekol isimlerinden Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Saadet Partisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, " Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı, muhterem büyüğümüz Recai Kutan, Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun." ifadelerine yer verildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı X'te yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

"Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı; Necmettin Erbakan hocamızın yol ve dava arkadaşı, değerli büyüğümüz M. Recai Kutan'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim.

Aziz milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun. Mekanı cennet, makamı ali olsun."

** Recai Kutan Kimdir?**

Mehmet Recai Kutan, 193 yılında Malatya'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. 1953 yılında Devlet Su İşleri'nde (DSİ) çalışmaya başlayan Kutan, 1969 yılında Türk Mühendislik Müşavirlik ve Müteahhitlik kurumunda genel müdürlük görevini üstlendi.

Siyasete atılarak Milli Selamet Partisi'nin (MSP) genel başkan yardımcılığını yürüttü ve 1977 seçimlerinde MSP'den Malatya milletvekili oldu. 1977 koalisyon hükümeti döneminde imar ve iskan bakanlığı yaptı. 12 Eylül 198 darbesi sırasında tutuklanarak dokuz buçuk ay cezaevinde kaldı ve askeri mahkeme tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Yargıtay'ın kararı bozması sonucu beraat etti.

Tahliyesinin ardından 1983 yılında Refah Partisi'ne (RP) katılan Kutan, RP'nin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi'ne geçti. 2001 yılında ise Saadet Partisi'nin (SP) kuruluş çalışmalarında yer alarak genel başkanlık görevini üstlendi. 26 Ekim 2008 tarihinde bu görevini Numan Kurtulmuş'a devretti.

Recai Kutan, Türk siyasetinde önemli bir yere sahip olup, birçok kişi tarafından saygı ve sevgiyle anılmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.