'Refah Payı Halkın Hissettiği Enflasyonu Yansıtmaktan Uzak Kalacak'

Ekonomi (Haber Merkezi) - Haber Merkezi | 05.07.2023 - 12:39, Güncelleme: 05.07.2023 - 12:39
 

'Refah Payı Halkın Hissettiği Enflasyonu Yansıtmaktan Uzak Kalacak'

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜİK'in açıkladığı haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “TÜİK tarafından açıklanan yüzde 38,21’lik yıllık enflasyondan daha fazla artan bazı harcama grupları! Dana eti yüzde 108 Pirinç yüzde 85 Kiracı tarafından ödenen gerçek kira yüzde 76 Yumurta yüzde 59 Patates yüzde 55 Makarna yüzde 49" açıklamasını yaptı. Ağbaba’nın paylaşımı şöyle: "TÜİK yıllık enflasyon artışını yüzde 38,21 Aylık enflasyon artışını yüzde 3,92 olarak açıkladı. Haziran ayında zirveye ulaşan döviz kuru bu ayki enflasyona henüz tam olarak yansımadı. Gelecek aylarda enflasyon artışı daha da artacak. TÜİK’in verilerinde ısrarla yansıtmadığı artışlar, memur ve emeklilere yapılacak zamları gelecek aylarda eritecek. Verilecek refah payı da halkın hissettiği gerçek enflasyonu yansıtmaktan uzak kalacak."  Ağbaba son twitinde ise şu görüşlere yer verdi; "Seçim bitti, vaatler boşa düştü. AKP’NİN teklifinde emekliler kaderine terk edildi. Getirilen kanun teklifi düzenlemesinde en düşük emekli aylığı ile ilgili umutlar yok oldu. 8 Bin 77 TL seyyanen zam emeklilere verilmedi. Emeklilere sadece makyajlı TÜİK verileri reva görüldü."
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜİK'in açıkladığı haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “ TÜİK tarafından açıklanan yüzde 38,21’lik yıllık enflasyondan daha fazla artan bazı harcama grupları! Dana eti yüzde 108 Pirinç yüzde 85 Kiracı tarafından ödenen gerçek kira yüzde 76 Yumurta yüzde 59 Patates yüzde 55 Makarna yüzde 49" açıklamasını yaptı.

Ağbaba’nın paylaşımı şöyle:

" TÜİK yıllık enflasyon artışını yüzde 38,21 Aylık enflasyon artışını yüzde 3,92 olarak açıkladı. Haziran ayında zirveye ulaşan döviz kuru bu ayki enflasyona henüz tam olarak yansımadı. Gelecek aylarda enflasyon artışı daha da artacak. TÜİK’in verilerinde ısrarla yansıtmadığı artışlar, memur ve emeklilere yapılacak zamları gelecek aylarda eritecek. Verilecek refah payı da halkın hissettiği gerçek enflasyonu yansıtmaktan uzak kalacak." 

Ağbaba son twitinde ise şu görüşlere yer verdi;

"Seçim bitti, vaatler boşa düştü. AKP’NİN teklifinde emekliler kaderine terk edildi. Getirilen kanun teklifi düzenlemesinde en düşük emekli aylığı ile ilgili umutlar yok oldu. 8 Bin 77 TL seyyanen zam emeklilere verilmedi. Emeklilere sadece makyajlı TÜİK verileri reva görüldü."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.