Kripto Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Tanıtım Yazıları (Haber Merkezi) - Haber Merkezi | 25.07.2023 - 17:45, Güncelleme: 01.08.2023 - 16:33
 

Kripto Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

2022 yılında dünya birçok zorlukla karşılaştı. Dünya krizi ve devam eden büyük çaplı savaş, tüm sektörleri etkiledi, bu kriz ise dünyanın her köşesinde hissedildi.
Kripto piyasası da bundan nasibini alanlar arasında yer aldı, ki grafikler de bunu kanıtlıyor. Kripto para kurları etrafındaki ilk çöküş 2022 yılının baharında yaşandı. Yaklaşan kriz ortamında yatırım teşvikleri azaldı, savaşın yanı sıra FED'in faiz oranları arttı ve diğer faktörler de kripto canlı para piyasaları üzerinde büyük etki yaratarak birkaç gün içinde büyük ölçüde düşüş yaşanmasına neden oldu. Piyasanın lideri olarak ne zaman düşüş yaşasa veya yükselse tüm piyasayı etkilediğinden dolayı, Bitcoin'in ardından diğer tüm coinler de önemli ölçüde değer kaybetti. Kasım ayında, vadeli işlem ticareti için büyük ve güvenilir bir platform olan FTX kripto borsası hakkında negatif haberlerin ardından piyasaya başka bir darbe vuruldu. İnsanların devasa düzeylerde piyasadan çıkış yapmasına neden olması aynı şekilde de piyasanın ani bir değişikliğine, ve bir miktar paniğe sebep olmuş oldu. Özetlemek gerekirse, kripto para fiyatını etkileyen faktörler şunlardır: Piyasa trendi Haberler Yatırımcıların duygusal durumu Küresel ekonomi, enflasyon Belirli kripto platformları ile ilgili sorunlar, büyük miktarda fon çıkışına neden olan sorunlar. Kripto Para Fiyatı Nasıl Hesaplanır?  Bir dijital paranın fiyatına ulaşmak için, piyasa değerini bulun ve şu anda dolaşımda bulunan toplam coin sayısına bölün. Piyasa değeri, piyasaya sürülen ve dolaşımda olan tüm coin’lerinin toplam değerini gösterir.İşlem hacmi, bir kripto varlığı için önemli bir gösterge daha olup, bir gün içinde veya belirli bir süre içinde yapılan toplam işlem sayısını gösterir. İşlem hacmi göstergesi ne kadar büyükse, varlığa olan talep o kadar büyük demektir. Herhangi bir coin piyasada ve diğer coinlere karşı dönem içindeki üstünlüğünü de bu şekilde gösterir. Kripto para piyasası canlı bir varlık olduğundan coin fiyatını, piyasa değerini ve işlem hacmini anlık kontrol etmenin daha kolay bir yolu ise Coinmarketcap gibi popüler bir kaynağı ziyaret etmek veya WhiteBIT gibi büyük bir kripto para borsası kullanmaktır. Her dijital varlık için grafikler bulabilir, analiz yapabilir ve istediğiniz kripto paralar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bunların üzerine güvendiğiniz ve yardımsever bir platform bulursanız çeşitli kaynaklarıyla gerektiğince kendinizi de geliştirmeniz mümkün olacaktır.
2022 yılında dünya birçok zorlukla karşılaştı. Dünya krizi ve devam eden büyük çaplı savaş, tüm sektörleri etkiledi, bu kriz ise dünyanın her köşesinde hissedildi.

Kripto piyasası da bundan nasibini alanlar arasında yer aldı, ki grafikler de bunu kanıtlıyor. Kripto para kurları etrafındaki ilk çöküş 2022 yılının baharında yaşandı. Yaklaşan kriz ortamında yatırım teşvikleri azaldı, savaşın yanı sıra FED'in faiz oranları arttı ve diğer faktörler de kripto canlı para piyasaları üzerinde büyük etki yaratarak birkaç gün içinde büyük ölçüde düşüş yaşanmasına neden oldu. Piyasanın lideri olarak ne zaman düşüş yaşasa veya yükselse tüm piyasayı etkilediğinden dolayı, Bitcoin'in ardından diğer tüm coinler de önemli ölçüde değer kaybetti.

Kasım ayında, vadeli işlem ticareti için büyük ve güvenilir bir platform olan FTX kripto borsası hakkında negatif haberlerin ardından piyasaya başka bir darbe vuruldu. İnsanların devasa düzeylerde piyasadan çıkış yapmasına neden olması aynı şekilde de piyasanın ani bir değişikliğine, ve bir miktar paniğe sebep olmuş oldu. Özetlemek gerekirse, kripto para fiyatını etkileyen faktörler şunlardır:

  • Piyasa trendi
  • Haberler
  • Yatırımcıların duygusal durumu
  • Küresel ekonomi, enflasyon
  • Belirli kripto platformları ile ilgili sorunlar, büyük miktarda fon çıkışına neden olan sorunlar.

Kripto Para Fiyatı Nasıl Hesaplanır? 

Bir dijital paranın fiyatına ulaşmak için, piyasa değerini bulun ve şu anda dolaşımda bulunan toplam coin sayısına bölün. Piyasa değeri, piyasaya sürülen ve dolaşımda olan tüm coin’lerinin toplam değerini gösterir.İşlem hacmi, bir kripto varlığı için önemli bir gösterge daha olup, bir gün içinde veya belirli bir süre içinde yapılan toplam işlem sayısını gösterir. İşlem hacmi göstergesi ne kadar büyükse, varlığa olan talep o kadar büyük demektir. Herhangi bir coin piyasada ve diğer coinlere karşı dönem içindeki üstünlüğünü de bu şekilde gösterir.

Kripto para piyasası canlı bir varlık olduğundan coin fiyatını, piyasa değerini ve işlem hacmini anlık kontrol etmenin daha kolay bir yolu ise Coinmarketcap gibi popüler bir kaynağı ziyaret etmek veya WhiteBIT gibi büyük bir kripto para borsası kullanmaktır. Her dijital varlık için grafikler bulabilir, analiz yapabilir ve istediğiniz kripto paralar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bunların üzerine güvendiğiniz ve yardımsever bir platform bulursanız çeşitli kaynaklarıyla gerektiğince kendinizi de geliştirmeniz mümkün olacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.