Kral Çıplak

Köşe Yazıları (Haber Merkezi) - Haber Merkezi | 28.05.2023 - 19:46, Güncelleme: 29.06.2023 - 18:58
 

Kral Çıplak

Kimse tek adam rejiminin Malatya’yı getirdiği durum ortada diyememiş ve Veli Ağbaba’ya engel olamamış.
Hikâyeyi belki çoğumuz biliriz ama bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim zamanın birinde bir kral misafirlerini ağırlayacakmış ancak kendisine en iyi terzinin getirilmesini emretmiş en güzel kıyafeti diktirmek için. Bir terzi seçmiş kendisine ve seçtiği terzi en güzel kumaştan elbise dikeceğini söylemiş Krala. Elbiseyi deneyeceği gün kral bakmış üzerinde elbise yok tam kızacak terzi söze atlamış, efendim elbise nasıl sadece çok bilge, çok zekilerin görebileceği bir elbise bu diye ve Kral kendisini küçük düşürmemek adına çok güzel demiş. Kral sokağa çıkmış ama hal o ki kimse korkudan üzerinde bir şey olmadığını söyleyememiş herkes çok zekilerin görebildiği kıyafet için yalakalık yapmış, hep ne güzel bir kıyafet diye ta ki bir çocuğun Krala bakarak Kral Çıplak demesine kadar işte o an herkes bir ağızdan Krala gülerek Kral Çıplak demeye başlamış. 14 Mayıs Genel Seçimlerinde AK Parti Hükümetini yıkmak için harekete geçen ve 21 yıllık yenilgiler serisine son vermek isteyen Millet İttifakı ortak listeler ile birçok ilde Cumhur İttifakının karşısına çıkmış ancak Malatya’da kimse Kral Çıplak diyememiş, kimse bu diktatörden nasıl kurtuluruz diyememiş, kimse tek adam rejiminin Malatya’yı getirdiği durum ortada diyememiş ve Veli Ağbaba’ya engel olamamış, yenilginin kapısını sonuna kadar aralatmışlardır. Rahmetli Mevlüt Aslanoğlu’nun milletvekilliği kapısını araladığı ve Genel Başkan Yardımcılığına kadar yükselen Veli Ağbaba sırasıyla Hulusi Porgalı, Soner Gökçe ve son olarak partide 11 yıl il başkanlığı yapan Enver Kiraz’ı adeta peçete gibi kullanarak bir kenara atmıştır. Malatyalının her fırsatta eleştirdiği Öznur Çalık’ın dahi milletvekilliğini bıraktığı bir dönemde 2011 yılından bu yana 2015, 2018 ve 2023 seçimlerinde sırasıyla Malatya’da CHP oylarını düşüren ve kendi egomanyasını kuran Veli Ağbaba yenilginin baş mimarı olarak kayıtlara geçmiştir. Kendi partisi yerine HDP’ye istediği oy ile akıllarda yer edinen Ağbaba, seçim listelerinin teslim edilmesine bir gün kala çıkardığı tartışma ile 6’lı Masanın tüm ayaklarını kırmış ve Malatya’da sadece ben ben ben varım diyerek kaldığı yerden siyasi hayatına devam etmiştir. Özellikle iktidar partisi tarafından deprem felaketinde yalnızlaştırılan Malatya’da seçmenin ezici çoğunlukla Erdoğan'a sahip çıkması muhalefete ise hiç güvenmemesi muhalefetin yıllarca tek vekili olan Ağbaba'nın belli ki başarı algısının sadece kendisinin vekil seçilmesinden ibaret olduğunu anlatıyor. Bu seçim sonuçları hem muhalefet tabanına hem de CHP Malatya Teşkilatına umarız ders olur.
Kimse tek adam rejiminin Malatya’yı getirdiği durum ortada diyememiş ve Veli Ağbaba’ya engel olamamış.

Hikâyeyi belki çoğumuz biliriz ama bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim zamanın birinde bir kral misafirlerini ağırlayacakmış ancak kendisine en iyi terzinin getirilmesini emretmiş en güzel kıyafeti diktirmek için.

Bir terzi seçmiş kendisine ve seçtiği terzi en güzel kumaştan elbise dikeceğini söylemiş Krala.

Elbiseyi deneyeceği gün kral bakmış üzerinde elbise yok tam kızacak terzi söze atlamış, efendim elbise nasıl sadece çok bilge, çok zekilerin görebileceği bir elbise bu diye ve Kral kendisini küçük düşürmemek adına çok güzel demiş.

Kral sokağa çıkmış ama hal o ki kimse korkudan üzerinde bir şey olmadığını söyleyememiş herkes çok zekilerin görebildiği kıyafet için yalakalık yapmış, hep ne güzel bir kıyafet diye ta ki bir çocuğun Krala bakarak Kral Çıplak demesine kadar işte o an herkes bir ağızdan Krala gülerek Kral Çıplak demeye başlamış.

14 Mayıs Genel Seçimlerinde AK Parti Hükümetini yıkmak için harekete geçen ve 21 yıllık yenilgiler serisine son vermek isteyen Millet İttifakı ortak listeler ile birçok ilde Cumhur İttifakının karşısına çıkmış ancak Malatya’da kimse Kral Çıplak diyememiş, kimse bu diktatörden nasıl kurtuluruz diyememiş, kimse tek adam rejiminin Malatya’yı getirdiği durum ortada diyememiş ve Veli Ağbaba’ya engel olamamış, yenilginin kapısını sonuna kadar aralatmışlardır.

Rahmetli Mevlüt Aslanoğlu’nun milletvekilliği kapısını araladığı ve Genel Başkan Yardımcılığına kadar yükselen Veli Ağbaba sırasıyla Hulusi Porgalı, Soner Gökçe ve son olarak partide 11 yıl il başkanlığı yapan Enver Kiraz’ı adeta peçete gibi kullanarak bir kenara atmıştır. Malatyalının her fırsatta eleştirdiği Öznur Çalık’ın dahi milletvekilliğini bıraktığı bir dönemde 2011 yılından bu yana 2015, 2018 ve 2023 seçimlerinde sırasıyla Malatya’da CHP oylarını düşüren ve kendi egomanyasını kuran Veli Ağbaba yenilginin baş mimarı olarak kayıtlara geçmiştir.

Kendi partisi yerine HDP’ye istediği oy ile akıllarda yer edinen Ağbaba, seçim listelerinin teslim edilmesine bir gün kala çıkardığı tartışma ile 6’lı Masanın tüm ayaklarını kırmış ve Malatya’da sadece ben ben ben varım diyerek kaldığı yerden siyasi hayatına devam etmiştir.

Özellikle iktidar partisi tarafından deprem felaketinde yalnızlaştırılan Malatya’da seçmenin ezici çoğunlukla Erdoğan'a sahip çıkması muhalefete ise hiç güvenmemesi muhalefetin yıllarca tek vekili olan Ağbaba'nın belli ki başarı algısının sadece kendisinin vekil seçilmesinden ibaret olduğunu anlatıyor. Bu seçim sonuçları hem muhalefet tabanına hem de CHP Malatya Teşkilatına umarız ders olur.

Malatya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.