İktidar Partisi'nden Kınık'a İstifa Çağrısı

Türkiye 05.05.2023 - 11:30, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00
 

İktidar Partisi'nden Kınık'a İstifa Çağrısı

Yakınlarını Kızılay'a yönetici yapmakla eleştirilen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, çadır skandalı nedeniyle gündem olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a "istifa" çağrısı yaptı. 💥Binali Yıldırım'dan Kerem Kınık açıklaması: 🗣️"Akıl sahibi bir insanın kabul edeceği bir şey değil, elindeki çadırları parayla başkasına vermek. Benim kanaatim, kurumu daha fazla yıpratmadan kenara çekilmesi uygun olur" pic.twitter.com/tYfVLU12gw — PencereTVDijital (@PencereDijital) May 5, 2023 KIZILAY BAŞKANI'NIN KENARA ÇEKİLMESİ YERİNDE OLUR Binali Yıldırım aslen Malatyalı olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı istifaya davet ederek "Biz insanlarla uğraşmayalım, projelerle uğraşalım. Bir insanı ekmeğinden etmenin bize kazandıracağı bir şey yok. İşini yapmıyorsa, hak etmesi gereken maaşın gereğini yerine getirmiyorsa tabii ki ona işlem yapmak gerekir. Öbür türlü diğer çalışanlara haksızlık olur. Mekanizma belli disiplin soruşturması, hukuki yollar var. Kızılay 150 yıllık geçmişi var. Kızılay'la ilgili benim kafam çok berrak. Kızılay bu geçmiş içinde zaman zaman maalesef kötü durumlara düştü. Bizim iktidarımız öncesinde de Kızılay'da taht kavgaları çok oldu. Biz geldik kuruma ciddi saygınlık kazandırdığımız gibi imkanlarını da çok artırdık. Son depremde yaşanan olay hiçbir şekilde akıl sahibi insanın kabul edebileceği bir şey değil. Elindeki çadırları parayla başkasına vermek. Kendi ihtiyacın varken onun üzerinden ticaret yapma yoluna gitmek akla izana uyacak bir şey değil. Başkanın bu şartlar altında bırakması gerektiğini bakanlardan söyleyenler oldu. Benim kanaatimde kurumu fazla yıpratmadan kenara çekilmesi iyi olur." "BİNALİ YILDIRIM’IN BAZI AKRABALARININ KIZILAY’DA GÖREVDE OLDUĞU İDDİASI" 27 Şubat tarihinde TV5'de yayınlanan programda Muhammed Vefa ve Ali Ekber Mete'nin sorularını cevaplandıran Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İlim Yayma Vakfı, AFAD ve Kızılay kurumlarına AK Parti yöneticilerinin yakın akrabalarının doldurulduğunu iddia ederek, “Ne işi var Binali Yıldırım’ın çocuklarının Kızılay’ın başında? Hangi Kızılay faaliyeti dolayısıyla orada bulunuyor? Bir tanesi de değil, kızı, gelini, oğlu, bütün akrabaları. Çünkü orada rant var. Orada statü var. Orada milletin parasıyla saltanat sürmek var.” ifadelerini kullandı. Kardeş İlhami Yıldırım, 2012’de İstanbul Şube Başkanlığı, 2016'da Genel Merkez Denetim Kurulu Başkan Vekilliği yapmış. Kızı Büşra Bahar Köylübay, Kızılay İstanbul Şubesi’nde Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almış. Gelini Seda Yıldırım, 2016 yılında Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı Yönetim Üyesi ve Kadın Kolları Vekili olarak görev almış.
Yakınlarını Kızılay'a yönetici yapmakla eleştirilen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, çadır skandalı nedeniyle gündem olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a "istifa" çağrısı yaptı. KIZILAY BAŞKANI'NIN KENARA ÇEKİLMESİ YERİNDE OLUR Binali Yıldırım aslen Malatyalı olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı istifaya davet ederek "Biz insanlarla uğraşmayalım, projelerle uğraşalım. Bir insanı ekmeğinden etmenin bize kazandıracağı bir şey yok. İşini yapmıyorsa, hak etmesi gereken maaşın gereğini yerine getirmiyorsa tabii ki ona işlem yapmak gerekir. Öbür türlü diğer çalışanlara haksızlık olur. Mekanizma belli disiplin soruşturması, hukuki yollar var. Kızılay 150 yıllık geçmişi var. Kızılay'la ilgili benim kafam çok berrak. Kızılay bu geçmiş içinde zaman zaman maalesef kötü durumlara düştü. Bizim iktidarımız öncesinde de Kızılay'da taht kavgaları çok oldu. Biz geldik kuruma ciddi saygınlık kazandırdığımız gibi imkanlarını da çok artırdık. Son depremde yaşanan olay hiçbir şekilde akıl sahibi insanın kabul edebileceği bir şey değil. Elindeki çadırları parayla başkasına vermek. Kendi ihtiyacın varken onun üzerinden ticaret yapma yoluna gitmek akla izana uyacak bir şey değil. Başkanın bu şartlar altında bırakması gerektiğini bakanlardan söyleyenler oldu. Benim kanaatimde kurumu fazla yıpratmadan kenara çekilmesi iyi olur." "BİNALİ YILDIRIM’IN BAZI AKRABALARININ KIZILAY’DA GÖREVDE OLDUĞU İDDİASI" 27 Şubat tarihinde TV5'de yayınlanan programda Muhammed Vefa ve Ali Ekber Mete'nin sorularını cevaplandıran Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İlim Yayma Vakfı, AFAD ve Kızılay kurumlarına AK Parti yöneticilerinin yakın akrabalarının doldurulduğunu iddia ederek, “Ne işi var Binali Yıldırım’ın çocuklarının Kızılay’ın başında? Hangi Kızılay faaliyeti dolayısıyla orada bulunuyor? Bir tanesi de değil, kızı, gelini, oğlu, bütün akrabaları. Çünkü orada rant var. Orada statü var. Orada milletin parasıyla saltanat sürmek var.” ifadelerini kullandı.
  • Kardeş İlhami Yıldırım, 2012’de İstanbul Şube Başkanlığı, 2016'da Genel Merkez Denetim Kurulu Başkan Vekilliği yapmış.
  • Kızı Büşra Bahar Köylübay, Kızılay İstanbul Şubesi’nde Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almış.
  • Gelini Seda Yıldırım, 2016 yılında Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı Yönetim Üyesi ve Kadın Kolları Vekili olarak görev almış.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.