Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
sami er

Gençlerin Korkulu Rüyası Olan Yüzlerdeki Lekeler Nasıl Geçer?

Sağlık (Haber Merkezi) - Haber Merkezi | 22.06.2023 - 13:47, Güncelleme: 22.06.2023 - 13:47
 

Gençlerin Korkulu Rüyası Olan Yüzlerdeki Lekeler Nasıl Geçer?

İnsanlar yüzünün sağlıklı olması için bakımlarına özen gösterse de bazen güneş, sivilce ve bazı nedenlerden dolayı lekeler meydana gelir.
Sivilce, ameliyat, kesi ya da çeşitli kazanalar nedeniyle yüzde kalan izler ile cilde rengini veren hücrelerde görülen düzensizlik lekelere neden olabiliyor. Peki, yüzdeki iz ve lekelerin tedavisi var mı, tedavi yöntemleri neler? MUTLAKA BİR UZMANA GÖRÜNÜN Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gülbahar Saraç, iz ve leke tedavilerinin hastaya spesifik olarak yapıldığını ifade ederek, “İz ne kadar erken tedavi edilirse başarı oranı o kadar yükseliyor. Bunun yanında gençlerin tedaviye yanıtı çok iyi oluyor. Leke tedavisini mutlaka bir dermatoloğun yapması gerekiyor” dedi. “HER HASTANIN TEDAVİSİ FARKLIDIR” Kış döneminde iz ve leke tedavilerinin yapıldığını kaydeden Saraç, bu tedavilerde genellikle lazer sisteminin kullanılmasından dolayı yaz döneminde bu tedavilerin yapılmadığını ifade etti. Doç. Dr. Saraç, iz tedavilerinde genellikle yüzdeki sivilce izleri nedeniyle kliniğe başvuruların çoğunlukta olduğuna dikkat çekerek, “Ameliyat, kesi veya çeşitli kazalar neticesinde oluşmuş izler nedeniyle başvurular oluyor. Her hastanın tedavisi farklı oluyor. Yüzlerdeki izin tipi de farklı oluyor. Yine kişinin teninin rengi ve hassasiyeti de tedavi planını etkileyen durumlar. Tedavide de lazer sistemleri kullanılıyor. İzlerde de fraksiyonel karbondioksit lazerler en etkili sistem. Yine PRP tedavileri, çeşitli ilaç enjeksiyonları, silikonlu bandajlarda kullanılıyor.” “YANLIŞ TEDAVİ LEKEYİ ARTIRABİLİR” Kış döneminde kliniğe leke tedavisi için başvuruların olduğunu dile getiren Saraç, “Leke tedavilerini yoğun olarak yapıyoruz. Yanlış tedavi lekeyi artırabilir. Hastalarımızın buna çok dikkat etmeleri gerekiyor. Leke tedavisini mutlaka bir dermatoloğun yapması gerekiyor. İlk etapta lekenin derinliği ve seviyesi bizim için önem taşıyor. Yüzeysel bir leke ile derin yerleşimli bir lekenin tedavisi farklılıklar gösteriyor. Burada da yine lazer sistemleri, PRP ve mezoterapi gibi tedaviler kullanılıyor” dedi. “İZ TEDAVİLERİ ÇOKLU SEANS VE SABIR GEREKTİRİYOR” Doç. Dr. Gülbahar Saraç, iz tedavilerinin sabır gerektirdiğine de dikkat çekerek, “Bir iki seansla hallolmuyor. Birde hastalarda akne ya da ameliyat izlerinde çok büyük bir beklenti oluyor. İzin tamamen yüzde yüz geçeceğini düşünüyorlar. Bu her zaman mümkün olmuyor ama yüzde 90’a kadar başarılara ulaşıyoruz. Buradaki en önemli durum izin erken tedavi edilmesidir. İz ne kadar erken tedavi edilirse başarı oranı o kadar yükseliyor. Bunun yanında gençlerin tedaviye yanıtı çok iyi oluyor. 40 yaşındaki bir hastadan elde ettiğimiz sonuçla, 20 yaşındaki bir hastadan elde ettiğimiz sonuç aynı olmuyor. İz tedavileri çoklu seans ve sabır gerektiren işlemler” diye konuştu.
İnsanlar yüzünün sağlıklı olması için bakımlarına özen gösterse de bazen güneş, sivilce ve bazı nedenlerden dolayı lekeler meydana gelir.

Sivilce, ameliyat, kesi ya da çeşitli kazanalar nedeniyle yüzde kalan izler ile cilde rengini veren hücrelerde görülen düzensizlik lekelere neden olabiliyor. Peki, yüzdeki iz ve lekelerin tedavisi var mı, tedavi yöntemleri neler?

MUTLAKA BİR UZMANA GÖRÜNÜN

Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gülbahar Saraç, iz ve leke tedavilerinin hastaya spesifik olarak yapıldığını ifade ederek, “İz ne kadar erken tedavi edilirse başarı oranı o kadar yükseliyor. Bunun yanında gençlerin tedaviye yanıtı çok iyi oluyor. Leke tedavisini mutlaka bir dermatoloğun yapması gerekiyor” dedi.

“HER HASTANIN TEDAVİSİ FARKLIDIR”

Kış döneminde iz ve leke tedavilerinin yapıldığını kaydeden Saraç, bu tedavilerde genellikle lazer sisteminin kullanılmasından dolayı yaz döneminde bu tedavilerin yapılmadığını ifade etti.

Doç. Dr. Saraç, iz tedavilerinde genellikle yüzdeki sivilce izleri nedeniyle kliniğe başvuruların çoğunlukta olduğuna dikkat çekerek, “Ameliyat, kesi veya çeşitli kazalar neticesinde oluşmuş izler nedeniyle başvurular oluyor. Her hastanın tedavisi farklı oluyor. Yüzlerdeki izin tipi de farklı oluyor. Yine kişinin teninin rengi ve hassasiyeti de tedavi planını etkileyen durumlar. Tedavide de lazer sistemleri kullanılıyor. İzlerde de fraksiyonel karbondioksit lazerler en etkili sistem. Yine PRP tedavileri, çeşitli ilaç enjeksiyonları, silikonlu bandajlarda kullanılıyor.”

“YANLIŞ TEDAVİ LEKEYİ ARTIRABİLİR”

Kış döneminde kliniğe leke tedavisi için başvuruların olduğunu dile getiren Saraç, “Leke tedavilerini yoğun olarak yapıyoruz. Yanlış tedavi lekeyi artırabilir. Hastalarımızın buna çok dikkat etmeleri gerekiyor. Leke tedavisini mutlaka bir dermatoloğun yapması gerekiyor. İlk etapta lekenin derinliği ve seviyesi bizim için önem taşıyor. Yüzeysel bir leke ile derin yerleşimli bir lekenin tedavisi farklılıklar gösteriyor. Burada da yine lazer sistemleri, PRP ve mezoterapi gibi tedaviler kullanılıyor” dedi.

“İZ TEDAVİLERİ ÇOKLU SEANS VE SABIR GEREKTİRİYOR”

Doç. Dr. Gülbahar Saraç, iz tedavilerinin sabır gerektirdiğine de dikkat çekerek, “Bir iki seansla hallolmuyor. Birde hastalarda akne ya da ameliyat izlerinde çok büyük bir beklenti oluyor. İzin tamamen yüzde yüz geçeceğini düşünüyorlar. Bu her zaman mümkün olmuyor ama yüzde 90’a kadar başarılara ulaşıyoruz. Buradaki en önemli durum izin erken tedavi edilmesidir. İz ne kadar erken tedavi edilirse başarı oranı o kadar yükseliyor. Bunun yanında gençlerin tedaviye yanıtı çok iyi oluyor. 40 yaşındaki bir hastadan elde ettiğimiz sonuçla, 20 yaşındaki bir hastadan elde ettiğimiz sonuç aynı olmuyor. İz tedavileri çoklu seans ve sabır gerektiren işlemler” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.