Bu Adım Genç İşsizliği Azaltmaya Yeter mi?

Ekonomi (Haber Merkezi) - Haber Merkezi | 22.06.2023 - 11:56, Güncelleme: 15.10.2023 - 14:38
 

Bu Adım Genç İşsizliği Azaltmaya Yeter mi?

Milli Eğitim Eski Bakanı Mahmut Özer, yeni asgari ücret üzerinden yaptığı değerlendirmede kalfaların aldığı ücretin yüzde 50’ye yükseldiğini söyledi.
Mesleki Eğitim Kanununda 25 Aralık 2021 tarihinde yapılan değişiklikle çırak ve kalfaların her ay aldığı ücret devlet tarafından karşılanmaya başlandı. Milli Eğitim Eski Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’de çırak ve kalfa sayısı 159 binden 1,5 yılda 1 milyon 410 bine yükseldiğini söyledi. ÇIRAK VE KALFALAR NE KADAR MAAŞ ALIYOR? 2021’de yapılan değişikle çırakların ve kalfaların okurken her ay aldığı ücretin tamamının devlet tarafından karşılanmaya başladığını söyleyen Özer, kalfaların aldığı ücret asgari ücretin yüzde 30’ndan yüzde 50’ye yükseltildiğini belirtti. Eski Bakan Özer, Türkiye’de genç işsizliği azaltmada dev bir adım atıldığını kaydederek, “Bugün asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Yeni artışa göre mesleki eğitim merkezlerindeki çırak ve kalfaların her ay alacağı ücret de güncellendi. Çıraklar artık her ay 3 bin 420 TL, kalfalar ise her ay 5 bin 710 TL ücret alacaklar. Tüm çırak ve kalfalarımıza hayırlı olsun.” paylaşımına yer verdi 25 Aralık 2021 tarihinde 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda çok önemli değişiklikler yapmıştık. Yapılan değişikle çırakların ve kalfaların okurken her ay aldığı ücretin tamamı devlet tarafından karşılanmaya başladı. Kalfaların aldığı ücret asgari ücretin %30’ndan %50’sine… — Mahmut Özer (@prof_mahmutozer) June 20, 2023
Milli Eğitim Eski Bakanı Mahmut Özer, yeni asgari ücret üzerinden yaptığı değerlendirmede kalfaların aldığı ücretin yüzde 50’ye yükseldiğini söyledi.

Mesleki Eğitim Kanununda 25 Aralık 2021 tarihinde yapılan değişiklikle çırak ve kalfaların her ay aldığı ücret devlet tarafından karşılanmaya başlandı. Milli Eğitim Eski Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’de çırak ve kalfa sayısı 159 binden 1,5 yılda 1 milyon 410 bine yükseldiğini söyledi.

ÇIRAK VE KALFALAR NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

2021’de yapılan değişikle çırakların ve kalfaların okurken her ay aldığı ücretin tamamının devlet tarafından karşılanmaya başladığını söyleyen Özer, kalfaların aldığı ücret asgari ücretin yüzde 30’ndan yüzde 50’ye yükseltildiğini belirtti.

Eski Bakan Özer, Türkiye’de genç işsizliği azaltmada dev bir adım atıldığını kaydederek, “Bugün asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Yeni artışa göre mesleki eğitim merkezlerindeki çırak ve kalfaların her ay alacağı ücret de güncellendi. Çıraklar artık her ay 3 bin 420 TL, kalfalar ise her ay 5 bin 710 TL ücret alacaklar. Tüm çırak ve kalfalarımıza hayırlı olsun.” paylaşımına yer verdi

25 Aralık 2021 tarihinde 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda çok önemli değişiklikler yapmıştık.

Yapılan değişikle çırakların ve kalfaların okurken her ay aldığı ücretin tamamı devlet tarafından karşılanmaya başladı. Kalfaların aldığı ücret asgari ücretin %30’ndan %50’sine…

Mahmut Özer (@prof_mahmutozer) June 20, 2023
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.