Bakan'dan Aylar Önce Malatya'yı Uyarmış!

Malatya (BÜLTEN) - Bülten | 29.12.2023 - 13:43, Güncelleme: 29.12.2023 - 14:08
 

Bakan'dan Aylar Önce Malatya'yı Uyarmış!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde deprem bölgesinde ruhsal problemlerin uzun yıllar süreceğini açıklamıştı.
Bakan Koca'dan aylar önce iş insanı Emine Aydıncak Malatya'yı bu konuda uyarmış özellikle bu durumun trafikteki yansımalarına dikkat çekmişti. 6 Şubattan etkilenen Malatya'da 36 bin bina ağır hasar aldı, 1246 kişi hayatını kaybetti. Tarihinin belki de en kötü yılını yaşayan Malatya'da insanlar geçtiğimiz 11 ayın ağır yükünü hala taşıyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Maddi hasar telafi edilebilir, hayatta kalanların ruhlarındaki hasar on yıllar boyunca sürer" diyerek ruhsal sorunlara dikkat çekmişti. Ağustos ayında toplumdaki bu travmaya dikkat çeken bir başka isim ise iş insanı Emine Aydıncak oldu. Bakan Koca'dan aylar önce travmaya dikkat çekerek uyarıda bulunan Aydıncak özellikle araç trafiğindeki yansımalara değinmişti. Aydıncak, Ağustos ayında yaptığı açıklamada, "İnsanlarımız her geçen gün gerginleşiyor. Trafikte beklerken en ufak bir olayda kavga etmek için bahane arıyor. Düşmancasına birbirlerine bakıyor. İnsanların umudu tükendiği için sabrı kalmıyor. Ekonomik şartlarda eklenince insanları her yer barut gibi görüyorum" ifadelerine yer vermişti. Aydıncak'ın o dönem Malatya'nın yetkililerini uyarmasına rağmen bu uyarılar bir kez daha dikkate alınmadı. Bugün gelinen noktada Aydıncak'ın dedikleri bir bir gerçekleşirken sokakta, evde, trafikte yükselen bir tehlike açık açık görülmeye başladı. Vatandaşlar ağır yıkım sonrası oluşan belirsiz süreçle beraber gerginleşirken bu durumun etkileri ise özellikle trafik kazalarındaki artışa, kavgalara neden olmaya başladı. Malatya'nın bu travmadan biran önce çıkarılması için öncelikle şehrin geleceğiyle ilgili kesin ve olumlu gelişmelerin açıklanması gerekliliğine vurgu yapan Aydıncak, bununla beraber istihdam ve destekler noktasında vatandaşların daha fazla yanında olunması gerektiğinin de altını çiziyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde deprem bölgesinde ruhsal problemlerin uzun yıllar süreceğini açıklamıştı.

Bakan Koca'dan aylar önce iş insanı Emine Aydıncak Malatya'yı bu konuda uyarmış özellikle bu durumun trafikteki yansımalarına dikkat çekmişti. 6 Şubattan etkilenen Malatya'da 36 bin bina ağır hasar aldı, 1246 kişi hayatını kaybetti. Tarihinin belki de en kötü yılını yaşayan Malatya'da insanlar geçtiğimiz 11 ayın ağır yükünü hala taşıyor.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Maddi hasar telafi edilebilir, hayatta kalanların ruhlarındaki hasar on yıllar boyunca sürer" diyerek ruhsal sorunlara dikkat çekmişti.

Ağustos ayında toplumdaki bu travmaya dikkat çeken bir başka isim ise iş insanı Emine Aydıncak oldu. Bakan Koca'dan aylar önce travmaya dikkat çekerek uyarıda bulunan Aydıncak özellikle araç trafiğindeki yansımalara değinmişti.

Aydıncak, Ağustos ayında yaptığı açıklamada, "İnsanlarımız her geçen gün gerginleşiyor. Trafikte beklerken en ufak bir olayda kavga etmek için bahane arıyor. Düşmancasına birbirlerine bakıyor. İnsanların umudu tükendiği için sabrı kalmıyor. Ekonomik şartlarda eklenince insanları her yer barut gibi görüyorum" ifadelerine yer vermişti.

Aydıncak'ın o dönem Malatya'nın yetkililerini uyarmasına rağmen bu uyarılar bir kez daha dikkate alınmadı. Bugün gelinen noktada Aydıncak'ın dedikleri bir bir gerçekleşirken sokakta, evde, trafikte yükselen bir tehlike açık açık görülmeye başladı. Vatandaşlar ağır yıkım sonrası oluşan belirsiz süreçle beraber gerginleşirken bu durumun etkileri ise özellikle trafik kazalarındaki artışa, kavgalara neden olmaya başladı.

Malatya'nın bu travmadan biran önce çıkarılması için öncelikle şehrin geleceğiyle ilgili kesin ve olumlu gelişmelerin açıklanması gerekliliğine vurgu yapan Aydıncak, bununla beraber istihdam ve destekler noktasında vatandaşların daha fazla yanında olunması gerektiğinin de altını çiziyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.