2024 Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Kültür ve Sanat (BÜLTEN) - Bülten | 11.03.2024 - 16:40, Güncelleme: 11.03.2024 - 16:40
 

2024 Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Bu yıl 96. kez dağıtılan Akademi Ödülleri bir diğer adıyla Oscar Ödülleri için kazananlar belli oldu. Geceye "Oppenheimer" ve “Poor Things”damga vurdu.
Christopher Nolan, "Oppenheimer" filmi ile 'En İyi Film' ve 'En İyi Yönetmen' ödüllerinin sahibi oldu. "Killers of the Flower Moon" geceden eli boş ayrılırken "Poor Things" ise 'En İyi Kadın Oyuncu', 'En İyi Kostüm' ve 'En İyi Yapım Tasarımı' ödüllerini kucakladı. Böylece Emma Stone ikinci kez 'En İyi Kadın Oyuncu' Oscar Ödülünü kazanmış oldu. Törenin sunuculuğunu üstlenen Jimmy Kimmel, daha önce 3 kez bu görevde bulunmuştu. Ayrıca Ryan Gosling'in 'I'm Just Ken' performansı ile "Anatomy of a Fall" filminde izlediğimiz köpek Messi geceye damga vurdu. Tören ülkemizde Disney+ üzerinden canlı yayınlandı. 2024 Oscar Ödülleri için tam aday listesini ve kaznanaları aşağıda inceleyebilirsiniz. En İyi Film “Oppenheimer” (Universal Pictures) - KAZANAN En İyi Yönetmen Christopher Nolan — “Oppenheimer” - KAZANAN En İyi Erkek Oyuncu Cillian Murphy — “Oppenheimer” - KAZANAN En İyi Kadın Oyuncu Emma Stone – “Poor Things” - KAZANAN En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Robert Downey Jr. — “Oppenheimer” - KAZANAN En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Da’Vine Joy Randolph — “The Holdovers” - KAZANAN En İyi Orijinal Senaryo “Anatomy of a Fall” - KAZANAN En İyi Uyarlama Senaryo “American Fiction” - KAZANAN En İyi Animasyon Film “The Boy and the Heron” - KAZANAN En İyi Yapım Tasarımı “Poor Things” - KAZANAN En İyi Görüntü Yönetimi “Oppenheimer” - KAZANAN En İyi Kostüm Tasarımı “Poor Things” - KAZANAN En İyi Kurgu “Oppenheimer” - KAZANAN En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı “Poor Things” - KAZANAN En İyi Ses Tasarımı “The Zone of Interest” - KAZANAN En İyi Görsel Efekt “Godzilla Minus One” - KAZANAN En İyi Orijinal Müzik “Oppenheimer” - KAZANAN En İyi Orijinal Şarkı “Barbie” — “What Was I Made For?” - KAZANAN En İyi Belgesel “20 Days in Mariupol” - KAZANAN En İyi Yabancı Film “The Zone of Interest”— Birleşik Krallık - KAZANAN En İyi Kısa Animasyon “War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko” - KAZANAN En İyi Kısa Belgesel “The Last Repair Shop” - KAZANAN En İyi Kısa Film “The Wonderful Story of Henry Sugar” - KAZANAN
Bu yıl 96. kez dağıtılan Akademi Ödülleri bir diğer adıyla Oscar Ödülleri için kazananlar belli oldu. Geceye "Oppenheimer" ve “Poor Things”damga vurdu.

Christopher Nolan, "Oppenheimer" filmi ile 'En İyi Film' ve 'En İyi Yönetmen' ödüllerinin sahibi oldu. "Killers of the Flower Moon" geceden eli boş ayrılırken "Poor Things" ise 'En İyi Kadın Oyuncu', 'En İyi Kostüm' ve 'En İyi Yapım Tasarımı' ödüllerini kucakladı. Böylece Emma Stone ikinci kez 'En İyi Kadın Oyuncu' Oscar Ödülünü kazanmış oldu.

Törenin sunuculuğunu üstlenen Jimmy Kimmel, daha önce 3 kez bu görevde bulunmuştu. Ayrıca Ryan Gosling'in 'I'm Just Ken' performansı ile "Anatomy of a Fall" filminde izlediğimiz köpek Messi geceye damga vurdu.

Tören ülkemizde Disney+ üzerinden canlı yayınlandı.

2024 Oscar Ödülleri için tam aday listesini ve kaznanaları aşağıda inceleyebilirsiniz.

En İyi Film

“Oppenheimer” (Universal Pictures) - KAZANAN

En İyi Yönetmen

Christopher Nolan — “Oppenheimer” - KAZANAN

En İyi Erkek Oyuncu

Cillian Murphy — “Oppenheimer” - KAZANAN

En İyi Kadın Oyuncu

Emma Stone – “Poor Things” - KAZANAN

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Robert Downey Jr. — “Oppenheimer” - KAZANAN

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Da’Vine Joy Randolph — “The Holdovers” - KAZANAN

En İyi Orijinal Senaryo

“Anatomy of a Fall” - KAZANAN

En İyi Uyarlama Senaryo

“American Fiction” - KAZANAN

En İyi Animasyon Film

“The Boy and the Heron” - KAZANAN

En İyi Yapım Tasarımı

“Poor Things” - KAZANAN

En İyi Görüntü Yönetimi

“Oppenheimer” - KAZANAN

En İyi Kostüm Tasarımı

“Poor Things” - KAZANAN

En İyi Kurgu

“Oppenheimer” - KAZANAN

En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı

“Poor Things” - KAZANAN

En İyi Ses Tasarımı

“The Zone of Interest” - KAZANAN

En İyi Görsel Efekt

“Godzilla Minus One” - KAZANAN

En İyi Orijinal Müzik

“Oppenheimer” - KAZANAN

En İyi Orijinal Şarkı

“Barbie” — “What Was I Made For?” - KAZANAN

En İyi Belgesel

“20 Days in Mariupol” - KAZANAN

En İyi Yabancı Film

“The Zone of Interest”— Birleşik Krallık - KAZANAN

En İyi Kısa Animasyon

“War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko” - KAZANAN

En İyi Kısa Belgesel

The Last Repair Shop” - KAZANAN

En İyi Kısa Film

“The Wonderful Story of Henry Sugar” - KAZANAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.