
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan hasar tespitlerine itirazda süreç tamamlandı. Daha önce 2 kere yapılan hasar tespitlerde çok sayıda evin hasar durumunda değişiklik görüldü. Bu değişiklikler beraberinde birçok soruna da davetiye çıkardı.
Tüm Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş depreminin üzerinden 4 ay geçti. 11 ilde hasar bırakan depremde bazı evler ağır hasarlı raporu alırken bazıları ise orta hasarlı raporu aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mart ayında Malatya’da yaptığı açıklamada ağır hasarlı binaların yıkılacağı söylemi uçup giderken; itiraz sonucu değerlendirmesi yapılan nihai raporlarda kalıcılaştı.
DEPREMDEN ÇOK, EV SAHİBİ FAKTÖRÜ ETKİLİ
6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’da hızla başlayan hasar tespit sonuçları beraberinde itirazları da getirdi. Üst üste 2 kez incelenen Malatya’da özellikle ev sahiplerinin bina durumuna itiraz etmesiyle beraber farklı sonuçlar orta çıktı. İtiraz sürecinde kimi ev sahipleri az hasarı orta ve ağıra çevirmeye çalışıp hak sahipliğine kalkışırken kimileri de ağır hasar durumuna itiraz edip evleri için
OLAN YİNE VATANDAŞA OLDU
6 Mayısta itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından gerekli değerlendirmeleri yapan Bakanlık bina ve evlerin nihaiyi durumunu paylaştı. Buna göre çoğu bina ve evin durumu değişti. Depremde ağır hasar alan apartmanların kapı, pencere ve korkulukları dahi sökülürken şimdi o evlere oturulabilir izni verildi. Evlerini hızla boşaltan bina sakinleri şimdi ise ne yapacağı konusunda çaresizce bekliyor. Tekrar oturulabilir raporu alan eve girmeye kalksalar devletin verdiği 15 bin lira taşınma yardımından çok daha fazlasını vermek durumunda kalacaklar.